Dagens middag
Tanjas faromit mat är nog lax i alla dess former,jag försöker ha fisk på matcedeln åtmindstonde 2 gånger i veckan.
Idag lånar jag ett recept från Pernilla wahlgrens blogg som vi provat förr ,och smakar helt himmelskt.
Bon appetit!
Idag lånar jag ett recept från Pernilla wahlgrens blogg som vi provat förr ,och smakar helt himmelskt.
Bon appetit!
Ingredienser:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär laxen i fyrabitar och lägg i en smord ugnssäker form.
- Smula sönder fetaosten och blanda med färskosten. Bred på laxen.
- Gratinera laxen mitt i ugnen i 12 – 15 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka löken. Skär minimajs, rädisor, vitkål och oliver i mindre bitar.
- Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla – lägg i lök och alla grönsaker och fräs ett par minuter under omrörning.
- Krydda med salt, peppar och sweet chilisås- Servera laxen med couscous och sallad.
Kommentarer
Trackback