Dagens middag

Tanjas faromit mat är nog lax i alla dess former,jag försöker ha fisk på matcedeln åtmindstonde 2 gånger i veckan.
Idag lånar jag ett recept från Pernilla wahlgrens blogg som vi provat förr ,och smakar helt himmelskt.
Bon appetit!

 

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 100 g fetaost
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 4 port kokt couscous
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 rödlök
  • 1 ask minimajs
  • 5 rädisor
  • 5 urkärnade svarta oliver
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 msk flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär laxen i fyrabitar och lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Smula sönder fetaosten och blanda med färskosten. Bred på laxen.
  4. Gratinera laxen mitt i ugnen i 12 – 15 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
  5. Skala och hacka löken. Skär minimajs, rädisor, vitkål och oliver i mindre bitar.
  6. Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla – lägg i lök och alla grönsaker och fräs ett par minuter under omrörning.
  7. Krydda med salt, peppar och sweet chilisås- Servera laxen med couscous och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0